Aanleg en onderhoud groenvoorzieningen

De tuin rondom uw huis of de groenvoorziening rond uw bedrijfspand is in veel gevallen het visitekaartje die een eerste indruk geeft bij mensen of klanten. Reden genoeg dus om te investeren in een professionele aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen. Uiteraard is groenvoorziening een ruim begrip. Wellicht denkt u vooral aan het plaatsen van enkele bomen of het snoeien van een haag, maar bij groenvoorziening zijn er veel meer mogelijkheden.

Een uitgekiende visie door vakmannen

Groene vingers en expertise zijn essentiële zaken in de groensector. Het uittekenen van een tuin, aanleggen van een vijver, bomen aanplanten of het snoeien van haag of buxus. Bij het aanleggen en onderhouden van groenvoorzieningen komt heel wat kijken. Niet voor niets is het dus erg interessant om een specialist in te schakelen. Tuinarchitecten kunnen in samenspraak met u een uitgekiende visie uitstippelen die een juiste verhouding weergeeft tussen praktisch en esthetisch. Op deze manier wordt er een geheel gemaakt van groenvoorziening en de omliggende gebouwen.

Voordelen van groenvoorziening

Zoals reeds vermeld kan een nette groenvoorziening de uitstraling van uw bedrijf of woning aanzienlijk verbeteren. Ook is de ecologische factor vandaag de dag een niet te onderschatten voordeel. Denk maar aan het opvangen van regenwater die opnieuw kan gebruikt worden voor het besproeien van uw tuin. Ook een groen dak kan een positieve invloed hebben op de kosten voor energie het hele jaar door.

Mogelijkheden bij aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen

Iedere tuin of omgeving is anders en vereist dus een andere aanpak. Aan de hand van een doordacht tuinplan wordt een groenvoorziening aangelegd die de juiste balans weergeeft tussen uw gebouwen en het groen. Hiermee wordt rekening gehouden met de parkeergelegenheden en de toegangen naar het terrein, verlichting om deze toegang makkelijk en praktisch te houden en uiteraard het aanplanten en onderhouden van de bomen, struiken en planten zelf. Afhankelijk van wat u zelf wenst wordt er rekening gehouden met verschillende zaken zoals welke planten er sterk genoeg zijn om naast een voetganger pad te groeien, welke in de wintergroen blijven of zelfs welke planten weinig onderhoud vereisen. Onder de term groenvoorziening valt het uitstippelen van een tuinplan, de aanleg van vijvers, het aanplanten van bomen, struiken en bloemen, enz. Volop mogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie: 0297 – 283 035 of: info@fronik.nl

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

CONTACT OPNEMEN