Aanleg / reconstructie betonriool

Wie in zijn stad of gemeente de laatste jaren ‘open’ straatwerken heeft meegemaakt, zal het al zijn opgevallen. In Nederland moeten steeds meer riolen worden vervangen. Dit komt omdat de huidige riolering met een capaciteitsprobleem kampt. Hierdoor vinden op heel veel plaatsen nieuwe aanleg en reconstructie van betonriool plaats.

Betonriool – sterk & stevig

Een rioleringssysteem bestaat al sinds de tijd van de Romeinen en is door de eeuwen heen steeds beter geworden. Er bestaan verschillende soorten materialen voor de aanleg van riolen, maar beton is de meest voorkomende (ruim 70% in Nederland). Dat komt omdat beton bekend staat als sterk, zwaar en stevig. Betonriool heeft door de jaren heen ruimschoots zijn nut bewezen. Toch komt er bij de aanleg heel wat kijken. Bij het bepalen en gebruiken van betonriool is uiteraard de situatie ter plaatse van belang, bijvoorbeeld: hoge grondwaterstand en grondslag.

Aanleg van het betonriool

Reconstructie van betonriool betekent in principe het vernieuwen van het gemeentelijke rioolstelsel. De buizen worden op de bedding in de aslijn van de leiding gelegd. Met bijvoorbeeld een buizenlaser kan er worden nagegaan of ze op de voorgeschreven helling en richting liggen voordat ze geplaatst worden. Daarna kunnen ze in elkaar geschoven worden. Bij het plaatsen van de buizen is het erg belangrijk dat er geen buizen met beschadiging worden gebruikt. Wij controleren dit altijd nauwkeurig om eventuele problemen qua lekkages te voorkomen. Het dunne gedeelte van een rioolbuis heet de spie en het dikke gedeelte de mof. Deze schuiven perfect in elkaar. Nadat het betonriool geplaatst is kan er begonnen worden met de reconstructie of vernieuwing van de wegen, fietspaden etc.

Contact over aanleg of reconstructie van betonriool voor uw gemeente?

Voor meer informatie over onze mogelijkheden en werkwijze kunt u direct contact opnemen met ons kantoor in Mijdrecht. Wij staan u graag te woord via: 0297 – 283 035. Uiteraard kunt u ons ook een mail sturen met eventuele vragen, dit kan naar: info@fronik.nl.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

CONTACT OPNEMEN