Aanleg of reconstructie gres riool

Gres riool werd vooral in het verleden vaak gebruikt, maar zijn ondertussen minder vaak gekozen door de voordelen van pvc-riolen. Vandaag de dag zijn er vaak reconstructie werkzaamheden van gres riool. Dit komt omdat dit de laatste decennia voor heel wat problemen hebben gezorgd. Denk maar aan verstopte rioleringen door ingegroeide boomwortels of koppelingen die maar bleven lekken. Aanleg van gres riool komt minder voor maar behoort nog steeds tot de mogelijkheden.

Gres riool wint weer aan populariteit

Heel wat gres rioleringen zijn ondertussen vervangen door pvc of beton door de problemen die gres in het verleden gaf. Toch blijkt dat die alternatieven nu ook niet altijd de oplossing bieden. Zo komt het nog wel eens voor dat betonriolen verrot aangetroffen worden door het agressievere water. Een gevolg van de scheiding van het regenwater waardoor de concentratie aan agressieve stoffen in het andere afvalwater hoger is dan vroeger. Door de gaten die het veroorzaakt in beton, wordt steeds meer opnieuw in de richting van gres gekeken. Zeker nu de problemen van in het verleden lijken te zijn opgelost.

Wat is gres riool?

Gres is een keramisch materiaal dat bestaat uit een soort klei dat tegen zeer hoge temperaturen is bestand. Na het bakken wordt de gresbuis geglazuurd van binnen en van buiten wat voor een grote waterdichtheid zorgt. Ook heeft gres een hoge hardheid en chemische weerstand. Deze laatste heeft als groot voordeel dat het bestand is tegen stoffen met een hoge zuurtegraad. Vooral nu het regenwater wordt gescheiden van het afvalwater en dus een hogere zuurtegraad teweegbrengt, is dit voordeel niet te onderschatten. In tegenstelling tot beton wordt de sterkte van gres niet verzwakt door externe factoren. Zo heeft de zuurtegraad van het afvalwater en de temperatuur geen negatieve invloed op de buizen. Ook staat gres bekend om zijn lange duurzaamheid. Niet zelden zijn er gres riolen gevonden die tot 100 jaar oud waren.  Dit maakt van gres riool een duurzaam, milieuvriendelijk en kwalitatief product.

Aanleg van gres riool

Is gres riool voor uw project de beste oplossing? Aanleg van nieuw riool of reconstructie van huidig gres riool? Wij bepalen dit graag n.a.v. de benodigde informatie. Neem direct contact met ons op via email: info@fronik.nl of tijdens kantooruren telefonisch op: 0297 – 283 035.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

CONTACT OPNEMEN