Aanleg of reconstructie PVC-riool

Wie een huis heeft gebouwd of zijn huidige woning heeft gerenoveerd zal het misschien al gemerkt hebben. Er wordt vaak gebruik gemaakt van pvc-riool in en om het huis. Sinds begin jaren 60 voor het eerst in Nederland toegepast. En momenteel niet meer weg te denken. De pvc-rioolbuizen zijn er in verschillende stijfheden (wanddiktes). Er is pvc-riool voor binnen en pvc-buitenriolering. Bij aanleg of reconstructie van pvc-riool voor buiten is het bijvoorbeeld van belang rekening te houden met de belasting en grondsoort. Een van onze activiteiten. Wij adviseren u graag op dit gebied.

Waarvoor wordt aanleg van pvc-riool gebruikt?

Vroeger werd steevast voor betonriool gekozen bij de aanleg van buitenrioleringen. Echter, sinds de jaren zestig werd meer geopteerd voor het gebruik van pvc-riool. De goede ervaringen die hiermee gepaard gingen hebben ervoor gezorgd dat pvc-rioolbuizen vaak worden verkozen boven het traditionele beton en gres. Pvc-riool wordt tegenwoordig dus gebruikt bij zowel binnen riolering als buitenriool. Dit kan bij de bouw van woningen zijn, aanleg of vernieuwen op een camping of vakantiepark of andere projecten. Welke afmetingen nodig zijn, hangt dus af van het project. Er dient namelijk ook rekening gehouden te worden met de twee systemen: gemengde stelsel of het gescheiden stelsel.

De voordelen van pvc-riool

De pvc-riool heeft enkele grote voordelen op beton en gres. Zo is er de trefzekere dichting, door zijn aangevormde mof en voor gemonteerde lipdichting, maar de flexibele hulpstukken laten ook toe dat er gemakkelijk hoekverdraaiingen tot 12 graden kunnen worden gemaakt. Dit laatste is een groot voordeel bij de aanleg van het pvc-rioolsysteem. Pvc-kunststof heeft overigens ook een grotere weerstand tegen grond- en verkeerslasten.

Groot aanbod

In tegenstelling tot andere materialen heeft pvc als grote voordeel dat het over een enorm aanbod beschikt wat riolering en hulpstukken betreft. Zo zijn er tal van hulpstukken uit kunststof die over een manchetverbinding beschikken. Dit is nodig wanneer u een rioleringssysteem wil aanleggen voor de afvoer van uw regenwater of voor de riolering buitenshuis. Ook zijn er stukken met een pvc-bocht, een pvc T-stuk, verloopstukken, overschuifmof of eindstukken met schroefstuk.

Welk pvc-riool heeft uw project nodig?

Wij bekijken graag uw project en kunnen dan bepalen en adviseren wat het beste is qua aanleg of reconstructie. Wij bieden altijd een duurzame oplossing! Meer weten? Neem dan contact met ons op via: 0297 – 283 035 of: info@fronik.nl

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

CONTACT OPNEMEN