Begraafplaatsen en grafkelders, aanleg en uitbreiding

Al meer dan vijftig jaar zijn wij bij Fronik Infra B.V. actief werkzaam op de markt van grond- water- en wegenbouw in de ruimste zin van het woord. Wij zijn gevestigd in Mijdrecht en ons werkgebied strekt zich uit over de provincies Noord- Holland en Zuid-Holland en Utrecht. We pakken de hele infrastructuur aan betreffende riolering en verharding, bouw- en woonrijp maken, damwanden en beschoeiing. Naast deze werkzaamheden, zijn wij tevens gespecialiseerd in de aanleg en uitbreiding van begraafplaatsen en grafkelders.

Wij werken onder meer in opdracht van gemeenten, bedrijven, woningbouwverenigingen, bouwende ontwikkelaars, en vastgoedbeheerders. Wij beschikken over een platte overzichtelijke organisatie en werken richting onze opdrachtgevers zoveel mogelijk met vaste contactpersonen, zowel vanuit calculatie/werkvoorbereiding als ook de uitvoering.

Aanleg en uitbreiding begraafplaatsen

Aan begraafplaatsen worden wetten en eisen gesteld. Begraafplaatsen veranderen continu. Allereerst moet er een planontwerp opgesteld worden. Dat is met name tevens gericht op de toekomst. We kijken bijvoorbeeld naar de capaciteit van de begraafplaats. Hoeveel ruimte er nog is voor de komende jaren. Het kan gaan om een nieuwe begraafplaats of juist uitbreiding van een al bestaande begraafplaats. Er zijn begraafplaatsen waar eerst graven moeten worden geruimd. Juist doordat wij ook op begraafplaatsen actief zijn, ervaren wij dus aan welke praktische eisen deze moet voldoen.

Wij voeren indien nodig een planontwerp uit. Dat bestaat onder andere uit grondboringen, inmeten van de begraafplaats, overzicht geven over de huidige situatie et cetera. Voor zowel het voortraject alsook de uitbreiding van een begraafplaats of het aanleggen van een nieuwe begraafplaats, bieden wij een passende uitvoeringswijze. Wij werken vakkundig en met het juiste materieel.

Grafkelders

Al vele eeuwen wordt begraven in een grafkelder toegepast. Dit kunnen monumentale graven op begraafplaatsen zijn, grafkelders in oude kerken en kathedralen. Tegenwoordig is er nog steeds vraag naar grafkelders, zowel particulier alsook vanuit het beheer van de begraafplaatsen. Er is volop keuze in het type graf namelijk: een algemeen zandgraf, grafkelder of mausoleumgraf.

Een mooi voorbeeld van één van onze projecten is het mausoleumgraf ’t Lalibellum op begraafplaats Zorgvlied in Amselveen. Wij leveren veilig en verantwoord werk waarbij duurzaamheid belangrijk is. Met behulp van een doorberekende wapeningssterkte en een hijsvoorziening gaan wij te werk. De kelders zijn waterdicht doordat hoogwaardig zelfdichtend beton wordt gebruikt. Een doorlopende waterkering is hier ook van belang. De grafkelders worden belucht door middel van een koolstoffilter. Met speciaal hijsmaterieel worden de grafkelders geplaatst. Dit kan zijn met de bovenkant gelijk aan het maaiveld of 20 tot 40 centimeter verdiept. Voor meer informatie, neem contact met ons op. Tel. 0297-283035 of e-mail: info@fronik.nl

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

CONTACT OPNEMEN