Project omschrijving

Project overzicht

Opdrachtgever : Gemeente Amstelveen
Duur : 4 januari t/m 12 maart 2021

Project details

Rioleringen en verhardingen

Projectlocatie
Dorpstraat, gedeelte tussen de Badlaan en Laan Nieuwer Amstel, Stationstraat, Tempelhof, Ouderkerkerlaan, gedeelte tussen tramspoor en Veenendaalplein, Veenplaats.

Toelichting
De Dorpsstraat en Stationsstraat worden gelijkvloers ingericht met gebakken klinkers en een nostalgische uitstraling. De rijbaan in de Stationsstraat en het zuidelijke deel van de Dorpsstraat wordt onderscheiden door twee lijnen van basaltkeien. Bestaande bomen krijgen een groene omheining. Klassieke lantaarnpalen en natuurstenen stoepjes versterken de historische uitstraling. Tempelhof en Kerkplein krijgen een uitstraling die past bij de inrichting de Dorpsstraat en Stationsstraat. Om eenheid verder te vergroten wordt gestreefd naar een ‘familie van straatmeubilair’ zoals fietsenrekken, afvalbakken en bankjes. Niet alles is hetzelfde, maar de elementen passen bij elkaar. Het project is in 8 fases verdeeld. Een aantal fases start gelijktijdig of overlapt elkaar.

Fronik Infra heeft kans gezien om deze inschrijving te winnen op EMVI door het totale werk binnen 60 werkbare dagen op te leveren.  Al met al een flinke uitdaging want het gaat in totaal om het herinrichten van 8.650,0 m2 verharding, waarbij het merendeel uit gebakken klinkers bestaat. Ook wordt er zo’n 400,0 meter kolkleiding vernieuwd en 89 stuks kolken geplaatst. We zijn inmiddels volle bak gestart en goed op weg om binnen de gestelde termijn het werk op te leveren!