Project omschrijving

Project overzicht

Opdrachtgever : Waternet
Duur : januari t/m maart 2022

Project details

Rioleringen en verhardingen

Werkvoorbereiding én uitvoering rioolwerk Laarderhoogtweg 

Ter hoogte van de Laarderhoogtweg te Amsterdam hebben wij de afgelopen periode gewerkt aan 4 gemalen. Het leidingwerk bij de gemalen moest worden omgelegd voor restauratie/onderhoudswerkzaamheden. Dit ging om AVK koppelingen met afsluiters in de maat Ø250 –Ø315 en Ø400mm, in combinatie met GF PE leidingwerk en hulpstukken. Tevens zijn er Multi Joint koppeling gebruikt (om het geheel aan te sluiten in het bestaande leidingwerk). In overleg met Van Walraven is er besloten het leidingwerk geprefabriceerd op het werk aan te leveren.

Prefabricage voor snelle bouw

Wij hebben vooraf alle tekeningen aangeleverd bij de Van Walraven infra afdeling. Samen met hun prefab afdeling zijn deze tekeningen uitgewerkt in een volledig Revit-Model. Deze tekeningen zijn in de werkplaats van Van Walraven, in een ideale conditie, uitgewerkt tot geprefabriceerde modellen welke direct geplaatst konden worden op de bouwplaats. Dit heeft ervoor gezorgd  dat de mannen op de bouwplaats efficiënt te werk konden gaan.

Het prefabriceren van het leidingwerk heeft grote voordelen. De situatie in de werkplaats is ideaal om materialen te verwerken, zo is hier geen sprake van slechte weersomstandigheden, zand, grond of regenwater en ook de koeltijd van de persleidingen is hier gemakkelijker te overbruggen met andere werkzaamheden in de prefab hal. De totale lastijd van een persleiding met de diameter Ø400mm is namelijk maar liefst 60 minuten.

Op het project Laarderhoogtweg heeft het plaatsen van geprefabriceerde modellen zijn voordelen bewezen.