Reconstructie riolering (rioolreconstructie) en wegen, een prachtige vernieuwing

Bij Fronik Infra B.V. in Mijdrecht werken we als middelgroot aannemingsbedrijf met een vast team gemotiveerde medewerkers in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Met elkaar zijn we niet alleen actief op het gebied van rioolreconstructie, maar ook op het gebied van grond-, water-, en wegenbouw in de ruimste zin van het woord. Met alle benodigde partijen in een bouwproces zoals opdrachtgever, architect, aannemer, onderaannemer en leverancier, realiseren wij infrastructuur. Aangaande reconstructie riolering en reconstructie wegen, hebben wij al vele projecten gerealiseerd. Bijvoorbeeld in Nieuw Loosdrecht, Amsterdam, Zaandam, Oegstgeest, Weesp, Noordwijk, Den Haag, Blaricum en meerdere plaatsen. Zie onze projecten. Wij streven altijd naar een perfect eindresultaat met een juiste prijs- kwaliteitsverhouding.

Reconstructie riolering

In grote lijnen betekent de reconstructie van riolering de vernieuwing van het gemeentelijke rioolstelsel en daarna de algemene vernieuwing van wegen, groenstroken, parkeer- en fietsstroken. Dit kan een reconstructie van betonriool, reconstructie van PVC riool, reconstructie van gres-riool of reconstructie van gietijzer riool zijn. Bij rioolreconstructie is er een tijdelijke verkeersvoorziening in verband met de werkzaamheden. Ook het afkoppelen van regenwater is een wezenlijk onderdeel van het gehele plan. Voor omwonenden ligt er voor die tijd meestal een plan ter inzage zodat ook zij weten wat er staat te gebeuren en daarover vragen kunnen stellen. Rioolreconstructie is essentieel voor de bescherming van mens en natuur. Hierbij worden wij als vakkundige rioolploeg ingezet door onze opdrachtgever. Oude riolering wordt vervangen door een gescheiden infiltratiestelsel waarbij regenwater afzonderlijk wordt verzameld en daarna afgevoerd. Het regenwater wordt zoveel mogelijk geïnfiltreerd in de ondergrond. Bij hevige regenval wordt het water opgevangen door middel van speciale afvoer via infiltratie.

Verschillen soorten (diep)riool

(diep)riool kan van verschillende materialen worden vervaardigd. De reconstructie van een (diep)riool is dan ook afhankelijk van het materiaal waarvan het riool is vervaardigd. De volgende verschillende soorten riool komen wij vaak tegen:

Reconstructie wegen

Nadat de rioolreconstructie is afgerond en vernieuwd, komt de verharding van de straat of straten aan de orde met de daarbij behorende inrichtingselementen. Dit zijn met name groenvoorzieningen, recreatieve voorzieningen en wellicht bankjes en speeltoestellen. Wat de bestrating betreft, kan dit ingevuld worden met mooie klinkers of wellicht asfalt. De indeling kan weer lijken op hoe het voorheen was, maar ook heel anders uitpakken. Jonge boompjes planten is tevens een optie. De reconstructie van wegen kan dus onderdeel uitmaken van het algemene onderhoud maar tevens in het belang van de verkeersveiligheid. In dat geval hebben de werkzaamheden een dubbele positieve werking op de omgeving.

Duurzaamheid van rioolreconstructie

Door een integrale kijk op de ondergrond en de wegverharding, kunnen duurzame oplossingen geboden worden. Met name aan de hand van historische gegevens van de ondergrond wordt bepaald welke wegconstructie het meest handig is op economisch gebied voor de lange termijn. De aanlegkosten kunnen worden gekoppeld aan de onderhoudskosten. Voor meer informatie, neem contact met ons op via tel. 0297-283035 of e-mail: info@fronik.nl

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

CONTACT OPNEMEN