Waterbouw, damwanden en beschoeiingen

Waterbouw is net als aanleg van riolering, aanbrengen van verharding, bouwrijp- en woonrijp maken van grondgebied voor woning- of bedrijfsbouw één van onze specialiteiten. Bij Fronik Infra B.V. in Mijdrecht, een middelgroot aannemingsbedrijf, zorgen we voor de gehele infrastructuur. Wij werken met een gemotiveerd vakkundig team aangaande grondwerk, waterbouw en wegenbouw. Ons bedrijf strekt zich uit over de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.  Wat betreft waterbouw, hebben wij al diverse projecten gerealiseerd. Met name in Mijdrecht, Amsterdam en Gouda, zie onze projecten.

Damwanden

Allerlei waterwerken en aanverwante werkzaamheden worden door ons vakkundig uitgevoerd. Damwanden oftewel oeverbeschermingen worden over het algemeen in hout of kunststof uitgevoerd. Wanneer er langere planken noodzakelijk zijn, bieden stalen of betonnen damwanden een uitkomst. Tegenwoordig worden damwanden veelal vervaardigd uit kunststof schotten met houten of stalen palen. Damwanden beschermen de oevers tegen afkalving, golfslag en andere invloeden die de stabiliteit van de waterkant in gevaar kan brengen. Ze worden in de grond gebracht door middel van drukken, trillen en indien nodig zelfs door heien. Toepassingen van damwanden zijn bijvoorbeeld: oeverbescherming langs water, kademuur langs haven of een middel om bodemvervuiling te immobiliseren. Een damwand is niet altijd een permanente constructie maar kan ook tijdelijk toegepast worden zoals bij een bouwput. De wand wordt na voltooiing van de werkzaamheden weer verwijderd.

Beschoeiingen

Beschoeiingen worden zowel in de waterbouw als ook in de bouwsector toegepast. In de bouw voornamelijk als wanden langs voor bouwputten, voornamelijk om droog te kunnen werken. Beschoeiing kan met name worden geleverd in beton, hout, kunststof of staal. Ze worden in de grond gebracht door middel van drukken of trillen. Net als en damwand, biedt beschoeiing bescherming tegen afkalven van de oever en bescherming van een kademuur tegen golfslag. Wanneer een tuin grenst aan het water en de oever moet worden versterkt, dan is beschoeiing maken de beste oplossing. Ligt de tuin hoger dan het water en is er een zogenoemd talud? Dan is het maken van een damwand van fundamenteel belang. Beschoeiing wordt meestal opgebouwd uit geschakelde hardhouten profielen. Deze constructie zorgt voor een onderhoudsvrije en solide grondkering met een lange levensduur.

Offerte

Graag komen wij kijken wat er precies moet gebeuren aangaande uw waterbouw project, oeverversterking door middel van een damwand of wellicht toch beschoeiing. Wij bekijken welke oplossing het meest voor de hand ligt. Desgewenst maken wij een combinatie van diverse producten die speciaal op maat gemaakt kunnen worden. Wij maken hiervoor een heldere offerte en houden rekening met de prijs- kwaliteitsverhoudingen.

Neem met ons contact op via tel. 0297-283035 of via e-mail: info@fronik.nl

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op!

CONTACT OPNEMEN